Sadnica Rhododendron Red Jack 0,5L ukrasna biljka

Sadnica Rhododendron Red Jack 0,5L ukrasna biljka

6.00 KM 7.50 KM

-20%

Ovaj rhododendron ima velike, široke i raskošne cvjetove koji su crvene boje, sa naboranim rubovima. U unutrašnjosti cvjetova sredinom maja se javljaju nježne tačkice.

Opis proizvoda

Rhododendron hybridum sp. RED JACK
 
Red Jack je visoka sorta rhododendrona, porijeklom iz Holandije (1975 godine). Ovaj rhododendron ima velike, široke i raskošne cvjetove koji su crvene boje, sa naboranim rubovima. U unutrašnjosti cvjetova sredinom maja se javljaju nježne tačkice. Može rasti do 3 m. Korijen je plitak, te zbog toga ovu biljku ne treba saditi duboko. Zemljište treba da je kiselo (ph 4,5 – 5,5), humusno i vlažno. Dobro podnosi niske temperature i do -27 °C. Cvjeta u V i VI mjesecu.
Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Češkoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.

Vendor Information

  • Store Name: NET GREEN d.o.o.
  • Vendor: NET GREEN
  • Address: Branilaca Bosne bb
    Lukavac
    Lukavac
    75300
  • No ratings found yet!