Romobili

Romobili

Romobil je vrsta ličnog prevoznog sredstva koje naročito upotrebljavaju djeca, kao igračku. To je nisko postavljena ravna površina montirana na dva ili više točkova, sa upravljačem na jednom kraju „daske“, a pokreće se prvenstveno vlastitom snagom korisnika, odgurivanjem nogom o tlo.

Uobičajen moderan romobil izrađen je od metala, često od aluminijuma. Površina za stajanje je uska, a romobil je preklopiv kod spoja upravljača sa površinom za stajanje. Postavljaju se uglavnom samo dva točka, po jedan na svakom kraju „daske“. Točkovi su izrađeni od pune gume ili sličnih modernih industrijskih materijala. Bez obzira na moderan izgled romobila, postoje razni oblici. Neki romobili imaju veće točkove i upravljač takav da su prilično slični biciklu. Drugi imaju tri ili četiri točka, postavljena uglavnom zbog veće stabilnosti korisnika.

Romobil je bio naročito popularan u prvoj polovini 20. vijeka. Nekoliko decenija poslije zainteresovanost je bila smanjena, da bi u devedesetim godinama 20. vijeka ponovo postao popularan.

Izvor Wikipedia

Prikaži sve 16 rezultate

Poredaj po
Pogled:

Vaš nedavni pregled

Nemate nedavno pregledanih proizvoda