Registracija prodavnice

Počni sa svojim online uredom. Ponudi proizvod / uslugu Otvorite i upravljajte internetskom trgovinom Registruj ured

Samo za prodavače/ponudžače

eSC SHOPPING CENTER – Registracija prodavnice

Na jednostavan, brz, siguran i isplativ način spaja poslodavce i kupce.

eSC – Shopping Center je online platforma za sve kompanije, preduzeća i obrtničke djelatnosti koji prodaju svoje proizvode ili usluge.

Ujedno on je i web portal za kupce, koji omogućava kupcima da na jednom mjestu kupe ili iznajme sve što žele na brz i pouzdan način, bilo da se radi o proizvodima ili uslugama.

Prodavač može biti kompanija, firma ili bilo koja druga obrtnička djelatnost, koja se bavi proizvodnjom ili prodajom proizvoda i usluga.

Kupac može biti svako fizičko lice, ali i pravno lice koje želi poslovati sa drugim prodavačem.

Razlozi, prednosti i benefiti

On line shopping već odavno je u svijetu uobičajena praksa, a u Bosni i Hercegovini se iz dana u dan sve više favorizuje ovakav vid kupovine.

Prema svjetskim istraživanjima i statistikama, online shopping nekog centra u puno je većoj prednosti u odnosu na online shopping pojedinačnog prodavca koji prodaje svoje proizvode ili usluge sam putem svoje web strane. Prema svjetskom trendu ekspanzije online shopping centar je vid poslovanja i kupovine koji je već doživio svoju ekspanziju, sa tendencijom ubrzanog povećanja i proširenja ovog trenda i u zemljama koje tek započinju ovakav vid poslovanja i kupovine.

Prema statističkim podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH,  u Bosni i Hercegovini sve veći broj građana stiče naviku online kupovine. Ta kupovina se uglavnom odnosila na kupovinu iz svjetskih online shopping centara (npr. ebay), jer je tržište online ponude u Bosni i Hercegovini nedovljno razvijeno za potrebe građana. Ovo govori o tome da je svijest kupaca korak ispred svijesti prodavača. Kupci su bolje informirani, redovnije prate trendove i istražuju, dok je većina prodavača u Bosni i Hercegovini još uvijek prilično nezainteresirana za internetsko poslovanje. Razlog može biti u njihovoj prezauzetosti svojim poslovanjem u kojem većinu radnji obavlja fizički i lično, uključujući i nedovoljno ili nikakvo marketinško predstavljanje.     

Upravo zbog ove nesrazmjerenosti između zainteresiranosti kupaca i pasivnosti prodavača, web platforma eSC – Shopping Center otvara svoja “online vrata”, kako bi kupce zadržala na domaćem tržištu, a prodavačima olakšala poslovanje.

Online shopping centar radi na istom principu kao i shopping centar smješten u nekom objektu, s tim što “online” nudi kupcima puno lakši i brži pristup proizvodima i uslugama, a prodavačima isplativiju raspodjelu radnog vremena, prostora i zaposlenih, brz, siguran i lakši pristup narudžbama, finansijama i poslovnim izvještajima. Kompletan proces naručivanja obavlja se elektronski, između kupca i prodavca, a isporuka kupljenih proizvoda ili usluga obavlja se u skladu sa uvjetima prodavača. Također, prodavač kompletnu brigu o svojoj prodavnici, koja uključuje organizaciju proizvoda ili usluga, predstavljanje kupcima, redovno održavanje prodavnice prepušta na odgovornost vlasniku web strane prema Ugovoru koji se sklapa na najmanje godinu dana, sa mogućnošću neograničenog broja produžavanja. Ono što je za prodavača od ključnog značaja, jeste da uzimanje prostora za svoju prodavnicu na web platformi  je neuporedivo isplativije nego kada prodavač plaća kiriju za svoju prodavnicu smještenu u shopping centru nekog objekta. Jedna od značajnih prednosti je i mogućnost da će prodavača posjetiti veći broj kupaca, jer svi kupci imaju isti pristup iz bilo kejeg mjesta i sa bilo kojeg uređaja.

Način poslovanja

Web platforma eSC – Shopping Center predviđena je za prodavače iz Bosne i Hercegovine, ali to ne isključuje mogućnost da prodavač prodaje svoje proizvode ili usluge iz svoje prodavnice bilo gdje u svijetu ako mu to dozvoljava njegova registrirana djelatnost.

Prodavač na ovoj web platformi posluje u skladu sa svojim uvjetima i poslovnom politikom registrirane djelatnosti, te prema Ugovoru sa vlasnikom web strane. Ugovorom se regulišu obaveze i prava obje strane, visina naknade za uzeti prostor, održavanje i ažuriranje prizvoda ili usluga, način produženja ili raskida Ugovora.

Sklapanjem Ugovora prodavač dobija svoju prodavnicu na ovoj web platformi na korištenje u skladu s Ugovorom.    

Marketinška pokrivenost web platforme eSC – Shopping Center i kvalitet poslovanja

Ova platforma pokrivena je marketinški na LED DISPLEYIMA u Sarajevu (Skenderija i Drvenija) i CITY LIGHT DISPLEYIMA (8 CLD od Baščaršije do Skenderije), na društvenim mrežama vlastite facebook i instagram strane, te youtube kanala, kao i na društvenim mrežama naših interesanata čiji broj pratilaca često prelazi i više desetina hiljada pratilaca.  

Stručno osposobljeni, vrijedni i uporni kontinuirano radimo na praćenju svjetskih trendova i unapređenju kvaliteta naših usluga.

S nama uvijek možete više i bolje!

Za sve upite stojimo na raspolaganju putem naših kontakata:

e-mail: market@bhizlog.com

telefon: 062/818-199

Zahtjev za dogovor oko uzimanja prostora na web platformi možete poslati putem ovog obrasca.