Sadnica Magnolia Galaxy 0,5L ukrasno bilje

Sadnica Magnolia Galaxy 0,5L ukrasno bilje

7.00 KM 8.50 KM

-18%

Listopadna je biljka koja iz crveno-ljubičastih pupova razvija cvjetove roze boje koji mogu biti veličine i oko 20 cm. Raste kao stablo sa krošnjom. Dobijena je ukrštanjem Magnolia liliiflora i Magnolia sprengeri Diva.

Opis proizvoda

MAGNOLIA
 
Magnolia je rod listopadnih i zimzelenih biljaka iz porodice Magnoliceae. Zavisno od sorti mogu uspjevati na kiselim, neutralnim a neke i baznim tlima. Porijeklom sui z Sjeverne Amerike i jugoistočne Azije. Iziskuju vlažno ali dobro drenirano tlo. Mogu dosegnuti visinu od 5 – 20 m zavisno od sorte. Tokom sadnje neophodno je na dno rupe stavljati porozni materijal (keramzit, šljunak itd) kako bismo obezbijedili što bolju prozračnost tla, te lakše cijeđenje vode u dublje slojeve. Uspijeva na osunčanim i poluosunčanim područjima. Rezidbu je neophodno provoditi svake godine i to nakon cvjetanja ili u kasno ljeto. Prvenstveno je neophodno ukloniti oštećene, oboljele grane a zatim formirati željeni oblik. Ukoliko je promjer rane veći od 1 cm neophodno je koristiti vosak za premazivanje rana.
 
 
Magnolia GALAXY
 
Listopadna je biljka koji iz crveno-ljubičastih pupova razvija cvjetove roze boje koji mogu biti veličine i oko 20 cm. Raste kao stablo sa krošnjom. Dobijena je ukrštanjem Magnolia liliiflora i Magnolia sprengeri Diva. Uspijeva na osunčanim i poluosunčanim područjima. Tlo treba imati pH 5,5- 6,5, pri čemu mora biti dobro drenirano. Zalijevanje treba biti umjereno. Cvjeta od aprila do juna nakon čega se pojavljuju listovi svijetlozelene boje. Biljka dostiže visinu do 10 m.

Vendor Information

  • Store Name: NET GREEN d.o.o.
  • Vendor: NET GREEN
  • Address: Branilaca Bosne bb
    Lukavac
    Lukavac
    75300
  • No ratings found yet!