Sadnica Brusnica Američka – Howes 0,5L

Sadnica Brusnica Američka – Howes 0,5L

5.00 KM 7.00 KM

-29%

Zimzeleni grm sa tamnozelenim listovima. Biljka ima zvonolike medonosne cvjetove. Plodovi su brojni i ukusni, odlični za skladištenje na duži period. Težina bobica kreće se od 1.9 g. do 1.2 g. Bogate su pektinima, za razliku od ostalih sorti brusnice.

SKU 1-602 Kategorija Oznaka:

Opis proizvoda

Sortu je uzgajao i selektirao Elias Howes, 1843. god. Snažno raste, razvija duge, debele i puzajuće izboje. Lišće je veliko, tamno zelene boje. Bobice su srednje veličine (1.8 cm duge i 1.6 cm široke), sa sjajno crvenom kožicom i čvrstim mesom. Težina bobica kreće se od 1.9 g. do 1.2 g. Bogate su pektinima, za razliku od ostalih sorti brusnice. Ova sorta ima visok prinos. Stabljike su kratke što olakšava berbu. Plodonose obilno u desetom mjesecu, imaju dug rok valjanosti. Biljka razvija više rofnih grana, nego stolona. Preporučuje se za kućne vrtove.
Sadnice distribuiramo sa dobro razvijenim korijenom i nadzemnim dijelom sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom o porijeklu, sortnoj čistoći, zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti. Ove sadnice su proizvedene u Poljskoj i svakodnevno ih distribuiramo u BiH putem naše mreže klijenata vrtnih centara, poljoprivrednih apoteka i super marketa, kao i kroz našu maloprodaju u Lukavcu, a takodjer šaljemo sadnice i brzom poštom na adrese fizičkih lica bilo gdje u BiH.

Vendor Information

  • Store Name: NET GREEN d.o.o.
  • Vendor: NET GREEN
  • Address: Branilaca Bosne bb
    Lukavac
    Lukavac
    75300
  • No ratings found yet!