Oralna hirurgija

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija je grana stomatologije kojom se zbrinjavaju oboljenja mehkih i tvrdih tkiva usne duplje a koja se ne mogu riješiti konzervativnom terapijom.

SKU Bicakcic06 Kategorija Oznaka:

Opis proizvoda

Šta je oralna hirurgija?

Oralna hirurgija je grana stomatologije kojom se zbrinjavaju oboljenja mehkih i tvrdih tkiva usne duplje a koja se ne mogu riješiti konzervativnom terapijom. U domen oralne hirurgije spadaju rutinska vađenja zuba, komplikovano vađenje zuba, uklanjanje zaostalih korjena zuba, operacija vrha korjena zuba, uklanjanje koštanih izraslina, mehko-tkivne korekcije, vađenje cista i promjena u viličnim kostima itd…

Oralna hirurgija je specijalistička grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom i hirurškim tretmanom nepravilnosti i patoloških promjena zuba, mehkih tkiva i koštanih struktura orofacijalne regije.

Oralna hirurgija je nerijetko i u službi drugih oblasti stomatologije, pa nalazi primjenu i u pripremi za neke druge tipove intervencija iz oblasni implantologije i ortodoncije. Sama riječ hirurgija već na prvi mah kod mnogih pacijenata izaziva strah i odbojnost, međutim uz ozbiljan pristup našeg stručnog tima, uz adekvatnu anesteziju i data uputstva kojih će se pacijenti pridržavati kada je postoperativan oporavak u pitanju, strah i nelagodnost kada je o ovoj grani stomatologije riječ, biće svedene na minimum. Kada je u pitanju oralna hirurgija, Dentalna poliklinika Bičakčić obavlja sve vrste intervencija.

Vendor Information

  • Store Name: Dentalna poliklinika Bičakčić
  • Vendor: Dentalna poliklinika Bičakčić
  • Address: Maršala Tita br. 7
    Sarajevo
    Federacija BiH
    71000
  • No ratings found yet!