Endodoncija

Endodoncija

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem korijenskih kanala naših zuba tj. liječenjem mehkih tkiva zuba

SKU Bicakcic07 Kategorija Oznaka:

Opis proizvoda

Šta je endodoncija?

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem korijenskih kanala naših zuba tj. liječenjem mehkih tkiva zuba. Naši se zubi sastoje od tvrdih tkiva kao što su caklina, dentin i cement te mehkih tkiva kao što je zubna pulpa. Zubna pulpa je prožeta živčanim vlaknima tj. predstavlja splet živaca, krvnih žilica i ostalog potpornog tkiva koje prehranjuje zub, brani ga od štetnih utjecaja i daje mu osjet (toplo, hladno, bol, zagriz itd.). Pulpa se nalazi u unutrašnjosti zuba, ispod cakline i dentina, u kompleksnom i teško dostupnom spletu krunskih i korijenskih prostora i  kanalića.

Terapija korijenskog kanala je najčešći postupak kojim se bavi endodoncija. Liječenje upale zuba podrazumijeva uklanjanje zubnog živca i temeljito čišćenje kompletnog korijenskog kanala. Nakon dezinfekcije kanala, radi se punjenje kanala trajnim ispunima kako bi se spriječilo buduće prodiranje bakterija u unutrašnjost korijena.

Vendor Information

  • Store Name: Dentalna poliklinika Bičakčić
  • Vendor: Dentalna poliklinika Bičakčić
  • Address: Maršala Tita br. 7
    Sarajevo
    Federacija BiH
    71000
  • No ratings found yet!